Het bestuur van Pantalone

Over het besuur

Welkom bij Theater Pantalone, het kleinste en leukste theater van IJsselstein! Theater Pantalone is een culturele ontmoetingsplek, waar we elk jaar zo’n 7000 theaterbezoekers ontvangen. Pantalone is de thuisbasis van Kwibus en Pantalone 100% op een grote groep enthousiaste vrijwilligers. We ontvangen geen, structurele gemeentesubsidie.

Als bestuur van Theater Pantalone zetten we ons in voor een goede exploitatie van het theater. Naast onze vaste gebruikers zijn er ook andere voorstellingen en (culturele)activiteiten te doen in Pantalone.

Voor én door IJsselsteiners

Je bent van harte welkom om ook een steentje bij te dragen! Als publieksbegeleider, vrijwilliger voor de bar of licht & geluid-technicus of juist achter de schermen als bestuurslid.

In ons theater hebben we 134 zitplaatsen. De perfecte locatie om lekker laagdrempelig te genieten van het culturele aanbod van IJsselstein. Kom gezellig een keer langs!

Onze bestuursleden

Ruud Weijman

Ruud Weijman

Bestuurslid pandbeheer
Trudy van Dijk

Trudy van Dijk

Secretaris bestuur
Wilbert van Els

Wilbert van Els

Penningsmeester bestuur
Edwin van Straalen

Edwin van Straalen

Bestuurslid operations en duurzaamheid

Wat maakt Pantalone uniek? Grote impact met een klein theater!

Doordat we uitsluitend met vrijwilligers werken en er een plek is voor iedereen, geven we iedereen de kans het beste uit zichzelf te halen. Van toneelspeler in de spotlight tot deelnemer aan een cursus, van technicus tot barvrijwilliger, van docent tot bezoeker: eenieder is even belangrijk en krijgt kansen die het elders niet zal krijgen. Dat het daarnaast ook nog supergezellig is, is mooi meegenomen!

Jesse Tolboom

Jesse Tolboom

Voorzitter bestuur

Wat maakt Pantalone uniek? Het feit dat Pantalone volledig draait op vrijwilligers!

Er is altijd wat te beleven in Pantalone van bands, toneel- en musicalvoorstellingen tot de eindpresentatie van zang-, muziek- of toneellessen. Elke vrijwilliger of bezoeker kan bij ons van cultuur genieten.

Zonder onze vrijwilligers zou er geen Theater Pantalone bestaan. Wil je ook een bijdrage leveren als vrijwilliger of bestuurslid? Neem dan contact met ons op!

Meehelpen in ons theater?

Ben je dol op techniek

Leef je uit in licht,
geluid of IT.

Een ruimte huren?

Ontdekt de mogelijkheden en huur.

Vrijwilliger worden?

Overal inzetbaar waar jij het maar wilt.

Meehelpen in ons theater?

Ben je dol op techniek?

Leef je uit in licht,
geluid of IT.

Ruimte huren?

Ontdekt de mogelijkheden en huur.

Vrijwilliger worden?

Overal inzetbaar waar jij het maar wilt.

Met elkaar iets tot stand brengen inspireert ons.

Met elkaar iets tot stand brengen inspireert ons.

Onze locatie

Ons theater

Aan de Linnaeusweg 5 in IJsselstein

Onze fietsenstalling vind je aan de rechterkant van het gebouw. Ben je met de auto, dan mag je tijdens voorstellingen gebruikmaken van het parkeerterrein van Terberg.

Wist je dat ons pand eerst van loodgietersbedrijf N.J. van den Broek was? Zij hebben ons flink geholpen met de realisering van ons mooie theater! En ook met de naam… (broek = pantalon)

De geschiedenis van Theater Pantalone

Kwibus heeft vele jaren gespeeld op verschillende locaties in IJsselstein. Fabrieken, loodsen, schuren van boerderijen, etc. Steeds heeft Kwibus gebruik kunnen maken van leegstand of beschikbaarstelling. Maar toen zo’n beetje elke meter in IJsselstein benut was werd het steeds moeilijker om voor kleinere voorstellingen locaties te vinden.

In 2009 kwam een droom uit! Met hulp van veel vrijwilligers, sponsors en de gemeente IJsselstein konden we het oude pand van loodgietersbedrijf NJ van den Broek overnemen, en hadden we eindelijk een vaste sterk voor Kwibus repetities en uitvoeringen!

Inmiddels is Theater Pantalone veel meer dan de vaste standplaats van Kwibus. Ook diverse andere toneelgroepen, bands, koren, scholen en theatergezelschappen gebruiken ons theater om op te treden.

Onze sponsoren

Blij met jullie support!

Dankzij onderstaande bedrijven kan Theater Pantalone blijven bestaan. Wil je ons theater ook een hart onder de riem steken? Nieuwe sponsoren zijn altijd welkom!

Meld je aan als sponsor van Pantalone

Er zijn diverse mogelijkheden om ons theater te supporten. Vraag onze sponsorfolder aan of neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

U-pas en Nieuwegein Stadspas

Bij een aantal voorstellingen is het mogelijk om korting te krijgen via de U-pas en de Nieuwegein Stadspas

Het U-paslogo staat dan bij de aankondiging van de voorstellingen. Je krijgt dan het toegangskaartje voor de helft van de prijs! (tenzij een andere korting staat vermeld). Bij de voorstellingen waar het U-pas logo bij staat krijgen ook houders van een Nieuwegein Stadspas korting!

Hoe maak ik gebruik van deze korting?

Je reserveert via deze website de kaartjes voor de voorstelling. De normale prijs wordt berekend. Bij het veld met opmerkingen noteer je: korting met U-pas. Of korting met Nieuwegein Stadspas. Je rondt de bestelling verder af en rekent het volledige bedrag af.

Voor aanvang van de voorstelling meld je je bij de kassa van Theater Pantalone. Voor iedere persoon waarvoor je korting hebt aangevraagd en laat je de bijbehorende U-pas of Nieuwegein Stadspas zien. Je krijgt de korting terug van onze vrijwilliger achter de kassa.

Let op: Zonder het tonen van de passen kan geen korting worden gegeven