Over Pantalone

Ons theater

Welkom bij Theater Pantalone, het kleinste en leukste theater van IJsselstein! We zijn de vaste stek van Kwibus. En er treden allerlei bands, koren en toneelgroepen bij ons op. Daarnaast worden hier ook toneel- en muzieklessen gegeven. En wist je dat je onze locatie ook kunt huren voor allerlei clubjes en activiteiten?

Voor én door IJsselsteiners

Theater Pantalone draait 100% op vrijwilligers. Je bent van harte welkom om ook een steentje bij te dragen! Als publieksbegeleider, vrijwilliger voor de bar of licht & geluid-technicus of juist achter de schermen.

In ons theater hebben we 134 zitplaatsen. De perfecte locatie om lekker laagdrempelig te genieten van het culturele aanbod van IJsselstein. Kom gezellig een keer langs!

Bekijk het actuele theaterprogramma

Onze vrijwilligers

Vrijwilliger bij Pantalone

Doen wat je leuk vindt!

Wist je dat Theater Pantalone 100% draait op vrijwilligers? Zij zorgen dat onze bezoekers gastvrij worden ontvangen en begeleid, een voorstelling voorzien is van licht, geluid en jij een drankje kan bestellen bij de bar!

Doe je ook mee?

Zonder vrijwilligers, geen Pantalone… Dus we kunnen jouw hulp goed gebruiken! Heb je interesse in licht- of geluidtechniek? Publieksbegeleiding? Of sta je liever achter de bar of help je mee achter de schermen? Je kan ons op allerlei fronten, een paar uurtjes per week, helpen! Zo kunnen onze bezoekers blijven genieten van mooie voorstellingen.

Meld je aan als vrijwilliger

Elke helpende hand is welkom. Concreet hebben we nu de volgende vacatures:

Het bestuur

Pantalone en Kwibus hebben beide een eigen bestuur! Ook daar zijn nieuwe mensen met frisse ideeën altijd welkom!

Meehelpen in ons theater?

Ben je dol op techniek

Leef je uit in licht,
geluid of IT.

Een ruimte huren?

Ontdekt de mogelijkheden en huur.

Vrijwilliger worden?

Overal inzetbaar waar jij het maar wilt.

Meehelpen in ons theater?

Ben je dol op techniek?

Leef je uit in licht,
geluid of IT.

Ruimte huren?

Ontdekt de mogelijkheden en huur.

Vrijwilliger worden?

Overal inzetbaar waar jij het maar wilt.

Met elkaar iets tot stand brengen inspireert ons.

Met elkaar iets tot stand brengen inspireert ons.

Onze locatie

Ons theater

Aan de Linnaeusweg 5 in IJsselstein

Onze fietsenstalling vind je aan de rechterkant van het gebouw. Ben je met de auto, dan mag je tijdens voorstellingen gebruikmaken van het parkeerterrein van Terberg.

Wist je dat ons pand eerst van loodgietersbedrijf N.J. van den Broek was? Zij hebben ons flink geholpen met de realisering van ons mooie theater! En ook met de naam… (broek = pantalon)

De geschiedenis van Theater Pantalone

Kwibus heeft vele jaren gespeeld op verschillende locaties in IJsselstein. Fabrieken, loodsen, schuren van boerderijen, etc. Steeds heeft Kwibus gebruik kunnen maken van leegstand of beschikbaarstelling. Maar toen zo’n beetje elke meter in IJsselstein benut was werd het steeds moeilijker om voor kleinere voorstellingen locaties te vinden.

In 2009 kwam een droom uit! Met hulp van veel vrijwilligers, sponsors en de gemeente IJsselstein konden we het oude pand van loodgietersbedrijf NJ van den Broek overnemen, en hadden we eindelijk een vaste sterk voor Kwibus repetities en uitvoeringen!

Inmiddels is Theater Pantalone veel meer dan de vaste standplaats van Kwibus. Ook diverse andere toneelgroepen, bands, koren, scholen en theatergezelschappen gebruiken ons theater om op te treden.

Onze sponsoren

Blij met jullie support!

Dankzij onderstaande bedrijven kan Theater Pantalone blijven bestaan. Wil je ons theater ook een hart onder de riem steken? Nieuwe sponsoren zijn altijd welkom!

Meld je aan als sponsor van Pantalone

Er zijn diverse mogelijkheden om ons theater te supporten. Vraag onze sponsorfolder aan of neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

U-pas en Nieuwegein Stadspas

Bij een aantal voorstellingen is het mogelijk om korting te krijgen via de U-pas en de Nieuwegein Stadspas

Het U-paslogo staat dan bij de aankondiging van de voorstellingen. Je krijgt dan het toegangskaartje voor de helft van de prijs! (tenzij een andere korting staat vermeld). Bij de voorstellingen waar het U-pas logo bij staat krijgen ook houders van een Nieuwegein Stadspas korting!

Hoe maak ik gebruik van deze korting?

Je reserveert via deze website de kaartjes voor de voorstelling. De normale prijs wordt berekend. Bij het veld met opmerkingen noteer je: korting met U-pas. Of korting met Nieuwegein Stadspas. Je rondt de bestelling verder af en rekent het volledige bedrag af.

Voor aanvang van de voorstelling meld je je bij de kassa van Theater Pantalone. Voor iedere persoon waarvoor je korting hebt aangevraagd en laat je de bijbehorende U-pas of Nieuwegein Stadspas zien. Je krijgt de korting terug van onze vrijwilliger achter de kassa.

Let op: Zonder het tonen van de passen kan geen korting worden gegeven