25 januari

Who’s afraid of Oscar Wilde

Een keukentafelkomedie over een (on)doordachte kinderwens

Speeldata

zaterdag 25 januari
20:00 uur
 17,50

Speeldata

zaterdag 25 januari
20:00 uur
 17,50
Na een uitverkochte tournee in 2023 met lovende recensies wordt deze voorstelling hernomen en komt naar Theater Pantalone. Een topkomedie voor iedereen, georganiseerd door het regenboogcafé. De NRC noemde het de “komedie van het jaar”.

De kinderwens van Vera en Sinem strandt al snel wanneer ze er achter komen dat ze beiden het kind willen dragen om zo ‘hun eigen genen terug te zien’. Op de vaste vrijdagmiddagborrel van het stel met Vera’s broer Bram en zijn vriend Manu, pitchen broer en zus een oplossing voor de onvervulde kinderwens aan hun partners. Een out of the box plan, waarvan ze geen idee hebben hoe het bij hun wederhelften gaat vallen.

Met deze komedie geeft Compagnie Red Yellow & Blue een respectvolle knipoog naar Who’s afraid of Virginia Woolf – het befaamde relatiedrama van Edward Albee – en maakt er een zwarte keukentafelkomedie van. Over queer dertigers en de relatieperikelen van nu. Daan van Bendegem schreef het op in rake dialogen en schetst een portret van een generatie waarin queer Millenials worstelen met treurig makende uitdagingen, maar vooral ook lachwekkend herkenbaar zijn.

Zowel NRC als Het Parool verkozen de voorstelling tot de 10 beste van 2023. Een komedie van grote klasse, die bovendien een urgent thema aansnijdt.

De pers over de voorstelling
“Tekst en spel zijn beide vlijmscherp in deze verrukkelijke relatiekomedie.” •••• NRC

“De uitmuntende tekst wordt haarscherp uitgevoerd door de vier acteurs: hilariteit zonder aan impact te verliezen.” NRC

 “Geweldig eigentijdse queer-variant op beroemd relatiedrama.” Theaterkrant – Keuze van de criticus

“De voorstelling geeft een scherpe inkijk in queerliefde anno 2023. Meer van dit alsjeblieft.” Het Parool

fotografie Bas de Brouwer

Colofon

Concept en tekst: Daan van Bendegem

Spel: Daan van Bendegem, Sharlee Jo Daantje, Eline van Gils en Tobe Vandekerckhove.

Eindregie: Ellen Goemans

Productie: Anna Huizing

PR: Dagmar Bokma

Zakelijke leiding: n’ More / Ellen van Bunnik

Meld je aan voor de nieuwsbrief

U-pas en Nieuwegein Stadspas

Bij een aantal voorstellingen is het mogelijk om korting te krijgen via de U-pas en de Nieuwegein Stadspas

Het U-paslogo staat dan bij de aankondiging van de voorstellingen. Je krijgt dan het toegangskaartje voor de helft van de prijs! (tenzij een andere korting staat vermeld). Bij de voorstellingen waar het U-pas logo bij staat krijgen ook houders van een Nieuwegein Stadspas korting!

Hoe maak ik gebruik van deze korting?

Je reserveert via deze website de kaartjes voor de voorstelling. De normale prijs wordt berekend. Bij het veld met opmerkingen noteer je: korting met U-pas. Of korting met Nieuwegein Stadspas. Je rondt de bestelling verder af en rekent het volledige bedrag af.

Voor aanvang van de voorstelling meld je je bij de kassa van Theater Pantalone. Voor iedere persoon waarvoor je korting hebt aangevraagd en laat je de bijbehorende U-pas of Nieuwegein Stadspas zien. Je krijgt de korting terug van onze vrijwilliger achter de kassa.

Let op: Zonder het tonen van de passen kan geen korting worden gegeven